ZILVERHINDE

Voer hier je tekst in

MASSAGE


Massage is zo oud als de mensheid, in feite nog ouder, want dieren masseren hun jongen ook, denk hierbij aan een pasgeboren veulen dat door de moeder wordt droog gelikt. Hierdoor komt o.a. de bloedsomloop op gang. Of een moederleeuw die de buik van haar welpen na het drinken likt, waardoor de stofwisseling geprikkeld wordt en afvalstoffen sneller het lichaam kunnen verlaten.

Regelmatig een massage krijgen betekent je lichaam in balans houden en daardoor minder vatbaar zijn voor ziekte. Massage is niet alleen goed voor de stofwisseling, maar stimuleert ook de bloedsomloop, voert gifstoffen uit spier- en huidweefsel af naar de nieren en zet de lever aan het werk. Het hart moet sneller pompen en de darmen worden geprikkeld actiever te zijn. Tijdens en na de massage is er aandrang tot plassen en ook heeft men meer behoefte aan vocht, want het lichaam kan wat extra vocht goed gebruiken.
Door de massage wordt er extra histamine aangemaakt, waardoor u zich fijn en ontspannen gaat voelen.


Soorten Massages
Bij Zilverhinde kunt u terecht voor diverse soorten Oosterse en Westerse ontspannings- en gezondheidsmassages, zoals:

- klassieke ontspanningsmassage
- holistische ontspanningsmassage
- hotstone massage
- stoelmassage
- ayurveda massage
- warme oliemassage
- tantra massage
- wellness massage
- voetreflexmassage
- hoofd- en gezichtmassage
- zilverhindemassage (massage van het huis)

 

Misschien overbodig te vermelden, maar erotisch getinte massages worden niet gegeven!

 

 

SOORTEN MASSAGES MET OMSCHRIJVING:

 

Klassieke ontspanningsmassage.

Bij deze massage kiest u voor een totale lichaamsmassage of voor een massage van een deel van het lichaam, bijvoorbeeld nek, rug en schouders of benen en voeten, etc.
De massage begint met het opdrukken van de spiergroepen, daarna met effleurages (strijkingen) om de spieren op te warmen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een klein beetje verwarmde massagemilk of -olie om de huidweerstand op te heffen. Na de effleurages worden de spiergroepen verder behandeld door middel van o.a. kneden, kloppen en schudden.

Deze massage zorgt ervoor dat gifstoffen in het spierweefsel worden losgemaakt en afgevoerd. Daarom is het ook belangrijk om na de massage veel water of kruidenthee te drinken, zodat u het afvalstoffenproces in uw lichaam voldoende ondersteunt.

Deze massage is uitermate geschikt voor mensen die last hebben van pijn of vastzittende spieren in rug, nek en schouders, mensen die langdurig met de computer werken, met als gevolg hoofdpijn of uitstralende pijn naar de benen, of voor mensen die vermoeide en pijnlijke voeten en benen hebben als gevolg van (te) lang staan. Uiteraard is dit ook een heel fijne massage als u nergens last van hebt en gewoon lekker gemasseerd wilt worden.

Tijdens de massage zult u voelen dat de druk uit uw lichaam en geest weggaat en langzamerhand een ontspannen gevoel zich van u meester maakt. U wordt zwaar in de ledematen en voelt zich slaperig.

Na de massage kan het zijn dat klachten eerst wat verergeren voordat ze verminderen of weggaan, maar het kan ook zijn dat tijdens de massage de klachten al gedeeltelijk of geheel verdwijnen. Het is niet zo dat u daarna nooit meer dezelfde klachten zult terugkrijgen. Dit ligt helemaal aan de oorzaak van de klachten. Indien u bijvoorbeeld zittend werk doet, waardoor u last van uw middenrugspieren krijgt, zal de pijn na een massage (grotendeels) weg zijn, maar zodra u weer hetzelfde zittende werk doet, zullen de klachten waarschijnlijk wel weer opduiken.

Tijd:
Tussen half uur en anderhalf uur.

Kosten:
Half uur € 30,-
Driekwartier € 40,-
Uur € 50,-
Kwartier verlenging na uur € 10,-
Holistische ontspanningsmassage
Bij deze massage wordt gekeken naar u als persoon en wordt de massage helemaal op uw persoonlijke en psychische welzijn afgestemd. De technieken die gebruikt worden bij deze massage zijn in principe hetzelfde als bij de klassieke ontspanningsmassage, maar vaak wordt er wel gebruik gemaakt van een combimassage, zoals bijvoorbeeld als extra een oliemassage of ayurvedische massage of hotstonemassage. Dit ligt helemaal aan wat de klachten van de klant zijn en in overleg wordt dan bepaald hoe er gemasseerd wordt.

Deze massage zorgt ervoor dat gifstoffen in het spierweefsel worden losgemaakt en afgevoerd, daarom is het ook belangrijk om na de massage veel water te drinken, zodat u het afvalstoffenproces in uw lichaam voldoende ondersteunt.

Deze massage is uitermate geschikt voor mensen die last hebben van pijn of vastzittende spieren in rug, nek en schouders, met als gevolg hoofdpijn of uitstralende pijn naar de benen, of voor mensen die vermoeide en pijnlijke voeten en benen hebben als gevolg van (te) lang staan. Uiteraard is dit ook een heel fijne massage als u nergens last van hebt en gewoon lekker gemasseerd wilt worden.

Tijdens de massage zult u voelen dat de druk uit uw lichaam en geest weggaat en langzamerhand een ontspannen gevoel zich van u meester maakt. U wordt zwaar in de ledematen en voelt zich slaperig.

Na de massage kan het zijn dat klachten eerst wat verergeren voordat ze verminderen of weggaan, maar het kan ook zijn dat tijdens de massage de klachten al gedeeltelijk of geheel verdwijnen. Het is niet zo dat u daarna nooit meer dezelfde klachten zult terugkrijgen. Dit ligt helemaal aan de oorzaak van de klachten. Indien u zittend werk doet, waardoor u last van uw middenrugspieren krijgt, zal de pijn na een massage (grotendeels) weg zijn, maar zodra u weer het zelfde zittend werk doet, zullen de klachten waarschijnlijk wel weer opduiken.

Tijd:
Tussen half uur en anderhalf uur.

Kosten:
Half uur € 30,-
Driekwartier € 40,-
Uur € 50,-
Kwartier verlenging na uur € 10,-

Oosterse warme oliemassage
Als u veel onder stress staat en werkelijk wilt ontspannen, zonder al te hard gemasseerd te worden, probeert u dan deze oliemassage uit. U zult zich als herboren voelen!
Bij deze massage wordt heel veel warme kruidenolie over u heen gegoten, waarna de olie met zachte draai- en strijkbewegingen in uw huid wordt gewreven. De warmte van de olie die zacht uw huid wordt ingemasseerd zorgt binnen een half uur al voor een gevoel van welbehagen en ontspanning. De soort olie die gebruikt wordt is afhankelijk van het seizoen. In de zomer wordt een verkoelende olie gebruikt en in de winter een verwarmende olie.
Door de glibberige olie is het niet mogelijk de spiergroepen te kneden, dus als u van een zachte massage houdt, is dit echt iets voor u. Deze massage is een echte stress-killer!

Tijd:
Tussen 1 en anderhalf uur.

Kosten:
Uur € 50,- (in principe is een uur genoeg, maar verlenging is mogelijk)
Kwartier verlenging na uur € 10,-

Chakramassage
In ons lichaam bevinden zich 7 (hoofd) energiewielen, ook wel chakra’s genoemd. Dit zijn de energietransporteurs in ons lichaam. Door blokkades kunnen chakra’s minder goed gaan werken, waardoor er in dat lichaamsdeel minder energie stroomt met als eventueel gevolg gezondheidsklachten.
Mensen die bekend zijn met de werking van de chakra’s, kunnen tijdens deze massage hun chakra’s optimaal laten draaien, waardoor blokkades opgeheven worden en eventueel spirituele energie wordt opgewekt.

Indien u deze massage wilt ondergaan, wordt u verzocht actief mee te werken in de vorm van visualisatie tijdens de massage van de chakra’s. Dit om ook werkelijk voelbaar resultaat tijdens de massage te verkrijgen.
Daarom wordt deze massage alleen gegeven als u enigszins bekend bent met de locatie, specifieke kleur en werking van deze chakra’s.

Tijd:
Ca. 1 uur.

Kosten:
Uur € 50,-
Kwartier verlenging na uur € 10,-
Authentieke ayurvedische massage
Dit is een eeuwenoude Indiase massage, waarbij gemasseerd wordt met verschillende kruidenoliën, passend bij uw constitutietype Vata, Pitta, en/of Kapha. Alvorens de massage gegeven wordt, vindt er een intakegesprek plaats, waarin uw constitutietype bepaald wordt en uw klachten besproken worden. Naar aanleiding daarvan wordt een kruidenolie samengesteld. Deze olie wordt vervolgens verwarmd en daarna zult u gemasseerd worden door middel van kloppen, wrijven, kneden en knijpen van uw lichaam in een bepaalde volgorde.
Centraal in deze massage staat massage van hoofd en voeten. De voeten in verband met de directe verbinding met de aarde en het hoofd in verband met directe verbinding met de lucht.

Tijd:
Inclusief intakegesprek en afhankelijk van uw lichamelijke gesteldheid tussen 1 en 2 uur.

Kosten massage exclusief intakegesprek:
Half uur € 30,-
Driekwartier € 40,-
Uur € 50,-
Kwartier verlenging na uur € 10,-

Het intakegesprek (tussen 15 en 30 minuten) kost standaard € 20,- en wordt voorafgaande aan de massage gehouden. Het is ook mogelijk om op de eerste afspraak het intakegesprek te houden en op een andere afspraak de massage te ondergaan.

Energie- en wellnessmassage
Door ons hectische en drukke leven van alledag voelen we ons vaak lusteloos en slap. Dan hebben we geen zin om iets te doen en zouden we het liefst lekker op de bank hangen of in bed gaan liggen. Juist daarin schuilt het gevaar! Het is beter om actief iets te gaan doen, waardoor ons lichaam wordt geprikkeld om gifstoffen af te voeren.
Indien u zich lusteloos voelt, is deze energiemassage iets voor u. Dit is een stevige massage die wel dezelfde opzet heeft als de klassieke massage, maar waarbij het accent ligt op het stevig loskneden en trommelen van de spiergroepen.
Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van eucalyptusolie, welke een opwekkend effect heeft. Na de massage zult u zich eerst wat zwaar voelen, maar dit gevoel gaat al snel over in een energiek en uitgerust gevoel. U kunt er weer tegenaan.

Voor de dames onder u is dit een heel fijne massage, omdat door de flinke aanpak ook de huid reageert door het versnelt aanmaken van huidcellen en afvoer van vetten, waardoor cellulitis vermindert of voorkomen wordt.

Deze massage zorgt ervoor dat gifstoffen in het spierweefsel worden losgemaakt en afgevoerd, daarom is het ook belangrijk om na de massage veel water te drinken, zodat u het afvalstoffenproces in uw lichaam voldoende ondersteunt.

Tijd:
30 minuten tot 1 uur.

Kosten:
Half uur € 30,-
Driekwartier € 40,-
Uur € 50,-
Hotstone massage
Een massage waarbij gebruik gemaakt wordt van lavastenen die verwarmd zijn. Lavastenen zijn platte, gladde stenen die warmte lang vasthouden, waardoor zij uitstekend geschikt zijn om mee te masseren. De warmte dringt door de huid tot diep in het spierweefsel, waar het zijn genezende werking kan verrichten. Na de massage worden de stenen nog ongeveer tien minuten op de spanningspunten van uw lichaam gelegd, waardoor het ontspannende en pijnbestrijdende effect beter merkbaar is. U voelt u als herboren!

Tijd:
Tussen 1 en anderhalf uur.

Kosten:
Uur € 50,-
Kwartier verlenging na uur € 10,-
Stoelmassage
De stoelmassage vindt plaats op een speciale massagestoel, waarbij u geheel gekleed blijft en er geen massageolie gebruikt wordt. Dit is een heel fijne en zeer effectieve massage voor mensen die niet het geduld hebben om lang op een massagetafel te liggen, of het niet prettig vinden ontkleed te zijn. Ook is het een ideale massage voor in de middagpauze, of om snel voor een vergadering of belangrijke afspraak te ondergaan. U zult versteld staan hoe ontspannen en energiek u daarna verder kunt. Bij deze massage worden rug, nek, schouders, armen, handen en bekkengordel behandeld. Er wordt gebruik gemaakt van effleurages, tapotementen, frictie en acupressuur. Hierdoor worden op heel effectieve wijze en in zeer korte tijd de blokkades in uw lichaam opgeheven. Binnen 10 minuten merkt u de diepgaande werking van deze massage.

Tijd:
Ca. 20 tot 25 minuten.

Kosten:
Per behandeling € 25,-

Tantramassage
Het neusje van de zalm voor de liefhebber!
Allereerst merk ik op dat deze massage in zijn authentieke vorm niets te maken heeft met erotiek! Indien u daarnaar op zoek bent, kunt u terecht in een van de Tantratempels die Nederland rijk is.
Indien u op zoek bent naar een pure energiemassage, zoals deze Tantra van oorsprong bedoeld is, komt u dan genieten! Voel u na deze massage als herboren!

U wordt ontvangen met een (niet alcoholisch) drankje zodat wij met elkaar kunnen kennismaken en u de drukte van alledag van u kunt afzetten. Daarna zal een verbinding gemaakt worden tussen uw basischakra en zonnevlechtchakra. Met veel warme geurige olie wordt uw huid dan overgoten. Daarna wordt de olie met afwisselend zachte en stevige draai- en strijkbewegingen in de huid gemasseerd. Dan zal begonnen worden met het opwekken van energie, waarbij van de voeten naar de kruin van uw hoofd wordt gemasseerd. In het begin zijn dit rustige en zachte strijkbewegingen, welke in de loop van de massage steeds steviger en sneller worden. Hierdoor komt energie in uw lichaam vrij, die richting uw hoofd wordt gemasseerd. Voel de energie door uw lichaam stromen en probeer uzelf in die stroom te laten meegaan. Juist door niet actief te willen meedoen, maar door zachtjes mee te gaan en te ontvangen, zult u kunnen ontspannen en genieten van deze ervaring. Na de massage voelt een douche weldadig aan en helpt u om weer 'terug op aarde' te komen. Indien u dat wenst is er de mogelijkheid om na het douchen nog na te praten over uw ervaring.

Als u al enige ervaring heeft in het werken met energie, kunt u de energie zelf omhoog 'trekken' en in uw hoofd bij uw kruin 'loslaten', waardoor u een staat van verlichting kunt ervaren.

Waarschuwing bij gezondheidsklachten:
Deze massage verhoogt uw bloeddruk en versnelt uw hartslag. Indien u gezondheidsklachten heeft, bijvoorbeeld aan hoge bloeddruk lijdt, of hartklachten heeft, raad ik u af deze massage te ondergaan.

Tijd:
Deze massage duurt ongeveer 1,5 uur. Dit is inclusief ontvangst, drankje en uitleg over deze massage. Als u dat wenst kunt u na het douchen nog even napraten over hoe u de massage ervaren heeft. Uiteraard is dit ook bij de prijs inbegrepen.

Kosten:
Anderhalf uur € 95,- incl.


Zilverhindemassage (massage van het huis)
Als u op zoek bent naar een heel zachte massage, waarbij niet gekneed, geschud en/of geklopt wordt, probeert u dan deze massage uit. Ideaal voor mensen die regelmatig onder zware druk staan en altijd maar moeten presteren.

Laat u meevoeren op zachte Keltische muziek naar het land der ontspanning. Waar niets moet, tijd niet bestaat en niemand u lastig valt....

Bij deze massage wordt uw huid heel zacht aangeraakt en gekriebeld. Alsof u onder een boom in slaap bent gevallen en na uren pas weer wakker wordt van een jong hert dat zachtjes met zijn neus over uw arm of gezicht strijkt.

Na deze massage voelt u zich loom en ontspannen. Niemand die u nog onder druk kan zetten!

Tijd:
Deze massage duurt ongeveer een uur.

Kosten:
Per uur € 50,-