ZILVERHINDE

OVER MIJZELF

Als u voor een behandeling bij Zilverhinde komt, ben ik (Evelien) degene die u zal begeleiden. Ik zorg er met veel plezier en toewijding voor dat u het naar uw zin heeft en dat u opgewekt, ontspannen en met nieuwe energie uw weg kunt vervolgen.
Al jaren volg ik allerlei opleidingen en cursussen op het gebied van massage en natural healing. Niet alleen om er beroepsmatig mee bezig te zijn. Ik pas al deze ervaringen ook in mijn eigen leven toe. Zo eet en leef ik graag op Ayurvedische wijze, omdat ik merk dat het mijn gezondheid goed bekomt. Daarnaast volg ik het aloude pad van de Druïden, op welk pad ik in harmonie met moeder aarde en al haar bewoners door dit leven probeer te lopen, wat natuurlijk niet altijd even makkelijk is, maar waardoor wel allerlei nieuwe vriendschappen met mens en dier ontstaan. Ik houd van dieren en buitenzijn in bos en tuin, paardrijden en lezen, kortom, ik houd van het buitenleven en vind het heerlijk om in Twente te wonen, waar rust en vrijheid te vinden zijn in een wonderschoon en origineel landschap.


Ik kan u garanderen dat ik in het bezit ben van vakdiploma's en ruime praktijkervaring op het gebied van alle behandelingen die door mij worden gegeven. Zo weet u zeker dat u deskundig begeleid wordt.
De praktijk is parttime geopend. Dat komt omdat ik ook nog buitenshuis een baan heb en daarnaast nog andere liefhebberijen heb. Ik werk met heel veel plezier in mijn praktijk. Daarom maak ik geen meerdere afspraken direct achter elkaar op één dag. Zo weet ik zeker dat ik het plezier in mijn werk blijf houden en dat ik u een kwalitatief goede individuele behandeling kan geven.


Ontstaan Zilverhinde
Op 1 november 2006 heb ik de praktijk geopend. De praktijk heette toen Slow-Motion Massages. In die tijd kon u alleen voor een massage bij mij terecht. Intussen ging ik verder met het volgen van opleidingen en cursussen, zodat ik u meer mogelijkheden kon aanbieden. Omdat ik tegenwoordig niet alleen meer masseer, maar ook Reiki en andere behandelingen geef, is de bedrijfsnaam aangepast. Vanaf 15 mei 2010 is de naam veranderd in Zilverhinde. Ik heb gekozen voor de naam Zilverhinde omdat zilver als kleur naar de maan verwijst (een prachtige planeet) en de hinde (een vrouwtjeshert) een van mijn diergidsen is.

Diergidsen
Een diergids is een dier dat je in het echt, in dromen, meditaties of spirituele reizen vaak tegenkomt en dat eigenschappen heeft die jou aanspreken, aanvullen en/of kunnen helpen. Vaak heb je zelf al wel een bepaalde feeling met of voorkeur voor een dier. Dat zou dan wel eens jouw diergids kunnen zijn. Een diergids is een vriend die jou kan begeleiden in bepaalde perioden van je leven. Vaak zijn dit moeilijke perioden, perioden van beproevingen en uitdagingen. Vrienden zijn dan natuurlijk extra welkom en worden altijd met liefde en respect benaderd en behandeld. Het is mogelijk om meerdere diergidsen tegelijk te hebben, of voor een bepaalde periode en dan weer een andere diergids tegen te komen.

Hinde staat voor subtiliteit, gratie en zachtheid. Ze roept ons toe vanuit de Andere Wereld en nodigt ons uit om het materiële achter ons te laten en een stap te zetten in het woud van spiritualiteit.
Hinde leert ons te kijken naar de oorzaken en niet naar de gevolgen van dingen.
Hierdoor kunnen wij vat krijgen op ons leven en het zo inrichten zoals wij graag zouden willen, zonder dat wij ons laten leven.


Visie en Missie
Als masseur en healer werk ik vanuit een holistische denkwijze. Dat wil zeggen dat ik lichaam en geest als een eenheid zie. Stress bijvoorbeeld heeft zijn weerslag op het lichaam. Men kan dan bijvoorbeeld extra vatbaar worden voor kwaaltjes als verkoudheden en ontstekingen. Door de stresserende oorzaak weg te halen of te vermijden, is vaak heel snel verbetering zichtbaar. De verkoudheid of ontsteking gaat weg en komt minder snel terug. Als u langdurig verkouden bent of u heeft een ontsteking of andere aandoening, is het natuurlijk belangrijk om eerst uw arts te consulteren!


Behandeling op maat
De ene persoon is geheel anders dan de andere persoon. Dat betekent dat een standaard behandeling niet bestaat, want wat voor de een wel prettig aanvoelt en heilzaam is, kan voor de ander heel vervelend aanvoelen en totaal niet werken. Daarom krijgt u bij mij een behandeling op maat, waarbij als uitgangspunt uw wensen, gezondheidsklachten en leefpatroon worden genomen. Ik zal u altijd vragen naar uw gezondheid, of deze in orde is. Zo niet, dan behandel ik u niet maar verwijs ik u eerst door naar uw arts, om aandoeningen te laten uitsluiten of behandelen.